Missie & Visie

Autorijschool Peace Rotterdam, speciaal voor vrouwen met faalangst

Praktijk gericht en doelgericht:
Ons slogan luid Dare to drive with peace. Dit betekend dat wij er voor staan om u te scholen tot een zelfstandig weggebruiker in de toekomst. Het praktische rijden wordt in kleine stappen aangeboden om te zorgen dat je alle vaardigheden tot op de puntjes beheerst.

Efficiënt en kwalitatief:
Zelfstandig rijden lijkt niet makkelijk zeker voor iemand die de eerste keer een poging doet of voor
iemand die door meerdere pogingen een negatief zelfbeeld heeft als bestuurder. Juist deze ervaringen of zelfbeeld van de student pakken wij op en spiegelen deze met die van een verantwoordelijke autobestuurder. Waar nodig stellen wij deze bij door middel van de gepaste vaardigheden en nodige kennis. Dit vraagt niet alleen kwaliteit van ons maar ook een open leerhouding van jou als student. Teamwork is ons basis om jou bekendheid te bieden met de ins and outs als het het autorijden betreft.

Actief maar verantwoord:
Hoe snel je iets leert is afhankelijk van een aantal factoren maar de basis van deze factoren is nog altijd jou eigen motivatie. De vraag hoe graag wil ik iets bereiken? Is hierbij het sleutelwoord. Jou motivatie zal de motor zijn van onze acties en voortgang. Wij als rijschool Peace geloven in innerlijke kracht van de mens, wij zullen je tijdens de lessen constant uitdagen om jou verborgen skills uit de kast te halen en actief de voortouw te nemen in het behalen van ons einddoel. JOUW RIJBEWIJS! Hoe? Een goede basis aanleggen door veel voor te doen en aan te leren. Tot slot een duwtje in de rug en rijden maar. Waar nodig zal er gecorrigeerd worden door jou opnieuw de spiegel voor te houden, zo krijg je de kans je zelf te verbeteren. Wij van rijschool Peace zijn van mening dat jij zelf jou allerbeste leermeester bent!

Concreet maar consequent:
Afspraken en wensen die wij gezamenlijk stellen, zullen omgezet worden in doelen. Wat wil ik in deze stap bereiken? En hoe ga ik dat doel behalen? Korte termijn doelen ( een eenvoudige handeling bijvoorbeeld hoe maak ik mijn auto klaar voor het rijden op de weg) en lange termijn doelen (vaardigheden die men moet beheersen voor deze de snelweg op kan) Deze doelen worden op genomen in een individueel lesplan hierdoor zal je zelf je groeilijn kunnen zien. Daarnaast is hierdoor ook makkelijk te achterhalen waar de punten liggen waar wij nog aan moeten werken.

Einddoel inzicht nemend werken:
Op een gegeven moment is het zover, het afrijden is in zicht! Maar wanneer ben ik er nu echt klaar voor? Zal ik het wel aan kunnen? Hoe ziet zo een examen er nu toch uit? Wat wordt er van mij verwacht? Hoe vaardig iemand ook is het woordje examen roept bij iedereen de zenuwen op! Na dat wij jou individueel lesplan door zijn zal de instructeur samen met jou bepalen of je nu klaar bent om op te gaan voor het eindexamen. Dit zal zij doen in vorm van een advies, de eindbeslissing ligt ter aller tijden bij jou zelf! Twijfel je? Dan is er een mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen. Deze toets zal als hulpmiddel ingezet worden om samen het inzicht van stand van zaken te verkrijgen. Op basis van deze uitslag kunnen wij als nog een beslissing maken om af te rijden, zo niet dan de nodige correcties aan te brengen om op een later termijn met een zekerder gevoel de examenauto in te stappen!
Neem je verantwoordelijkheid…..